Starta webshop

Jag hade ett mål – öppna en internetbutik.

Idén att skapa en webshop växte över natten. Jag hade ett mål – öppna en butik på internet.
Ja – läs ordentligt – öppna en butik. Inte driva, inte utveckla  – men öppna. Med begär, passion, envishet gjorde jag allt för att ÖPPNA en internetbutik.

Nej, jag hade inte någon affärsplan, korta- eller långsiktiga mål med butiken. Ja skulle bara öppna och sedan skulle det ordna sig. Ordna sig – jag tänkte inte så långt.
Ja, jag hade laddat ner något mall för affärsplan, men tyvärr fattade inte mycket vad den som hade skapat den menade med alla rubriker, spalter och punkter. Jag hade fyllt den när jag gick till banken för att söka lön, men tur att bankman som jag hade träffat fattade inte mycket själv. I den här banken hade jag inte fått någon checkkredit, i den andra banken – som jag har fått den – hade dom inte frågat ens för någon affärsplan, så jag brydde mig inte om den längre – jag fattade inte ändå varför skulle man ha en – skrivet med ett konstigt språk och dessutom hur skall jag veta hur mycket kommer jag att tjäna första året? Vi får se helt enkelt hur det blir.

Och därför att dokumentet var skrivet med så konstigt språk som många andra dokument som jag förstod inte, är det många som inte förstår dom – som jag.  Och då har man inte någon affärsplan – för att formen skrämmer. Men har man inte något plan lyckas man inte tyvärr – det vet jag idag.
Du måste ha en plan, du måste ha ett mål. Utför du planen då har du nästan nått målet. Du måste ha något att sikta mot –  t.ex. – 1000 besökare per dag. 10 beställningar per dag. 100 000 kronor i månaden.

Så, jag hade öppnade en internetbutik, beställningar skulle bara ramla in…  – jag hade aning varken om marknadsföring eller SEO.
Och det var inte bra….

Föregående inlägg

Varför en webshop?

Nästa inlägg

Vad behöver man för att öppna en webshop?